
Mat og drikke
Hjemmebakt brød
Mamma sier at «alt du trenger for å overleve er ullsokker og hjemmebakt brød».
Denne filosofien har vært en viktig del av oppveksten til Søstrene Storaas, derfor har vi alltid hjemmelaget brød til frokost og til våre andre måltider.
Les mer om vår matfilosofi på denne siden.
Velbekomme!

Våre ingredienser
Alle ingrediensene i våre menyer skal være så norske, lokale og egenproduserte som mulig, og maten skal være hjemmelaget.
På Storaas Gård, rett bak hotellet henter vi grønnsaker og urter, og i pølsemakeriet rett over tunet lager vi hjemmelagde pølser og spekemat.
Vi ønsker å støtte det norske landbruket og bidra til en mer bærekraftig verden. Derfor bruker vi kun norske råvarer, så fremt det er mulig.
I nærområdet har vi også utrolig mange dyktige leverandører av lokalmat som brukes ofte.
Les mer om vårt bærekraftsarbeid, der Storaas Gård har en sentral rolle, her.
Vår stil
Søstrene Storaas hadde en dansk oldemor, Rita. Hun styrte kjøkkenet på en stor prestegård i over 40 år.
Rita var kjent for sine gode og hjemmelagede smaker. Selv var hun oppvokst på St. Thomas i Karibien, men klarte på en flott måte å kombinere eksotiske smaker med de danske.
Vi har latt oss inspirere av Rita og av vår egen oppvekst på gården i maten vi serverer, og det er ofte at eksotiske smaker eller oppskrifter laget med lokale råvarer finner veien til vårt bord.
Eksempler på dette er når vår franske kjøkkensjef lager bærsupper på norske bær, servert med isop-sorbet, en urte fra kjøkkenhagen. Isop brukte han mye hjemme i Frankrike, og gleden var stor når urten trivdes såpas godt i Jondalen også.

Allergier
“ Den beste hotellopplevelsen jeg har hatt noen gang i forhold til matallergier og intoleranser”, anmeldelse hentet fra Google.
Et mål hos oss er at alle med allergi (eller andre tilpasninger) skal få et minst like bra alternativ som øvrige gjester.
Dette er noe vi jobber med hver eneste dag.
Da er tilbakemeldinger som denne “Fikk minst like god (og fin) mat som alle andre” ekstra hyggelig å få. Tusen takk!
Og til deg med allergi, husk å si ifra på forhånd så vi kan planlegge tilpasningene. Vi ligger 20 minutter fra nærmeste butikk og har ikke varelevering hver dag, så vi blir så glad når vi får vite om deg på forhånd.
Ingenting skal gå til spille
Bruk av stykningsdeler, de mindre kjente delene på dyret, en viktig del av vårt kjøkken. Det fokuset gjorde at vi i 2016 valgte å servere culotte til 1350 personer på KDA sin sommerfest. Dette er kokkens hemmelighet og er et biffstykke som sitter over mørbraden.
«Vi var fornøyde med utvalg, kvalitet og ikke minst løste de den logistiske utfordringen med å servere det store antall på kort tid. Storaas evnet også å sette et personlig preg på sin innsats som ble verdsatt.»
- Kyrre Lohne, tidl. Kommunikasjonssjef i Kongsberg Defence and Aerospace AS

Holgers bar
Holger var vår tippoldefar og kom originalt fra Danmark. Han var glad i å reise og tilbragte blant annet en lengre periode i Malaysia og Singapore.
Her frekventerte han ofte på Long bar på Raffles hotell. Hotellbaren vår er derfor inspirert av Long Bar med samme vifter i taket.
En ting vi ikke har kopiert er å servere peanøtter med skall der du kan kaste skallet rett på gulvet. For å oppleve dette må du besøke originalen i Singapore.
Lokalt drikke
Vi ønsker å følge profilen vår også når det kommer til drikke. Her trenger vi heldigvis ikke reise langt for å finne prisvinnende produkter.
Rett over fylkesgrensa til Telemark finner du Lien Gård, Hyllest, Lindheim Ølkompani og Nerø Gård.
Herfra får vi deilige juicer, saft, sider og øl.
Over i nabodalen andre veien ligger Numedal Stasjonsbryggeri. Her brygges vårt eget øl, Sviger’søl, etter oppskrift fra svigersønnene til gründerne, Jarle og Dea Storaas.