RJUKAN - EN DRAMATISK OPPLEVELSE

Fra et idyllisk bondesamfunn på 1800-tallet kom Birkeland og Eyde og omdannet Rjukan til en by på verdenskartet. Kunstgjødselen ble oppfunnet og senere kåret til Norges viktigste og største oppfinnelse. Senere kom annen verdenskrig og Rjukan ble trukket inn i atomkappløpet. Dette førte til flere aksjoner mot tungtvannsproduksjonen og i dag fremstår Rjukan som stedet hvor de allierte gjennomførte sin kanskje mest vellykkede sabotasje. Hendelsen har det blitt film av, og Storaas Adventure lar deg få være med å spille i denne filmen. Bli med oss på en historisk reise i en dramatisk natur.

Ønsker du mer informasjon om firmatur til Rjukan?
Ønsker du mer informasjon om firmatur til Rjukan?
Sending

Bakgrunn

Rjukan er lokalisert i en dramatisk v-dal vest for Kongsberg i Tinn kommune. Norsk Hydro begynte kraft- og industriutbygging i Rjukan i 1907. I 1910 hadde Rjukan vel 2000 innbyggere, i 1920 vel 8000, mens det i dag bor ca 3000 her. Rjukan regnes som en av de første byene i Norge som ble planlagt fra grunnen og tegnet av arkitekter. Selv postkassene og parkbenkene ble designet.

UNESCO

I senere tid er det først og fremst serien Kampen om Tungtvannet som igjen har satt Rjukan på verdenskartet og skapt nysgjerrighet blant norske og utenlandske turister. Oppmerksomheten er forventet å stige nå etter at byen sommeren 2015 ble satt på UNESCOS verdensarvliste.

Storaas har brukt Rjukan som opplevelsesarena i 20 år. I programmene bruker vi ofte den dramatiske naturen sammen med spennende historie og kultur for å skape de helt unike opplevelsene.

Skreddersøm

Storaas Adventure skreddersyr opplevelser som passer gruppens ønsker og rammer. Tidligere har vi gjennomført:

  • Eventmiddag med tema «Heroes of Telemark» inne i industrihallen på Vemork med utkledde servitører, servering av tungtvannsshot, lokal og nasjonal underholdning i tråd med temaet, god mat og drikke
  • Spennende guidet tur i sabotørenes fotspor
  • Adrenalin-rush med zipline og strikkhopp fra Vemorkbrua
  • Spennende og engasjerende arkitekt tur i Sam Eydes fotspor i Rjukans gater
  • Se 1/6 av Norge etter en flott topptur med Storaas opp Gaustatoppen med servering av lunsj på toppen
  • Sam Eydes «Pølsefest» på Hydros båter Ammonia eller Storegut. Vi foreslår ompa band, allsang, øl, akevitt og kanskje Sam Eyde som toastmaster?
  • Cruise på Tinnsjøen med Storegut. Plass til 100. Kan også brukes som en del av transportetappen.
  • Krossobanen «opp i solen» som de gjorde i gamle dager, med flott lunsj på toppen og utsikt mot Gaustatoppen.

Kontakt oss for et skreddersydd tilbud.

Ønsker du mer informasjon om firmatur til Rjukan?
Ønsker du mer informasjon om firmatur til Rjukan?
Sending