Lurer du på noe?

Storaas Gjestegaard
blogg
Meny

Aktiv ferie på Storaas

I naturskjønne omgivelser ligger Storaas Gjestegaard, med perfekt avstand til en rekke flotte sommeropplevelser. Den fjellglade kan nyte fjellturer på Blefjell, Knutefjell, Gaustatoppen og Hardangervidda. Eller besøke Rjukan og oppleve «Kampen om Tungtvannet» om du er interessert i norsk industri- og krigshistorie. Historiske severdigheter som Heddal Stavkirke, Sølvgruvene, Blaafarveverket er heller ikke langt unna. Og vel tilbake på Storaas kan du slappe av og pirre smaksløkene med hjemmelaget mat fra vårt eget kjøkken. Vi setter vår på stolthet i å servere god og hjemmelaget mat med lokale råvarer. Selvsagt laget fra bunnen av.

Turforslag

Vandreturer skog

I området rundt Storaas er det flere muligheter for flotte vandreturer. Du kan gå på merkede stier og veier eller finne din egen vei gjennom helt uberørt natur. Her finnes en rekke vann med både ørret og abbor. Fra slutten av juli er det normalt mye bær og sopp i skogen. Områdets mange innsjøer egner seg for kano og kajakkturer.

Heimstulfjell

I gåavstand fra Storaas ligger Heimstulfjell (ca 700 moh) Flott utsikt og fine bademuligheter i fjellvann. Varighet ca tre- fire timer

Bletoppen (1342 moh)

Flott tur som starter i fjellskog og her er flere badesteder underveis. Dagstur. Kjøretur fra Storaas ca 15 min. Bompengevei.

Gaustatoppen (1883 moh).

Magisk utsikt. På en klar dag kan man se 1/6 av Norge. Vandretur på mellom to og tre timer opp til toppen. Mulig å kjøpe drikke og snacks på toppen.. Kjøretur fra Storaas ca 75 min.

Hardangervidda

Nord Europas høyestliggende høyfjellsplatå på over 1000 moh. Kjøretur til Rjukan. Krossobanen (Taubane) opp til Hardangervidda. Sykkeltur el vandretur innover Hardangervidda. Mulig med hytteovernatting eller dagstur.

Dagstur med bil: Blaafarveværket

Tur til Blaafarveverket og videre til Sigdal og Eggedal med besøk i Theodor Kittelsens hjem Lauvlia. Videre over fjellet til Numedal og deretter tilbake til Storaas

Dagstur med bil: Numedal

Numedal er Middelalderdalen med mange flotte gamle hus. Besøk en av de mange stavkirkene og nyt et måltid lokalmat på Rollag stasjon før du kjører over fjellet til Tessungdalen og Tinnsjøen. Seterbesøk underveis. Videre tilbake til Storaas.

Dagstur med bil: Telemarksrunden

Fra Storaas til Notodden og besøk på Blueshuset før Heddal stavkirke fra 1200 tallet og deretter over fjellet ved Gaustatoppen til Rjukan. Tilbake til Storaas langs Tinnsjøen

Severdigheter

Kongsberg Sølvverk

Kongsberg Sølvverk er et tidligere gruveselskap som ble opprettet i 1623. I dag er det mulig å ta gruvetoget 2,3 km inn i fjellet.

Kongsberg kirke

Norges største barokk-kirke med 2400 sitteplasser. Innviet i 1761.

Blaafarveværket

Blaafarveværket er en tidligere norsk gruvebedrift i Åmot i Modum i Buskerud som utvant koboltmalm og brukte det til fremstilling av koboltblått. Verket ble grunnlagt av Frederik VI i 1776 Kunstutstillinger hver sommer.

Oslo

Dagstur til oslo er mulig – ca en time og tjue min kjøring. Kon Tiki, Frognerparken, Muchmuseum og mye mere

Langedrag

Møt ville norske dyr på nært hold

Vemork og Rjukan

På tidlig 1900 tallet var Vemork verdens største kraftverk. Vemork var også stedet hvor tyskerne produserte «heavy water» til sin atombombeutvikling. Egen utstilling

Bluesfestivalen på Notodden

Bluesfestivalen arrangeres i starten av august hvert år

Kongsberg Jazzfestival

Holdes i uke 27 (juli) hvert år (onsdag – lørdag)

Telemark Sommarland

Fornøyelsespark/vannpark i Bø i Telemark ca 50 min fra Storaas.

Heddal Stavkirke

Denne flotte stavkirken er bygget på 1200 tallet og ligger i Notodden kommune, ca 30 min fra Storaas.

Vi ser frem til å høre fra deg